Home
Mandriva 2011 RC2 PDF Drukuj
Wpisany przez m123456   
czwartek, 28 lipca 2011 03:30

Dostępne jest już kolejne i ostatnie wydanie kandydata Mandrivy 2011. Deweloperzy skupili się na usunięciu błędów, których było ponad 300.
Zmiany od poprzedniego wydania RC1: dodano albo zmieniono ok. 700 pakietów, domyślnie dodane zostało wsparcie dla VirtualBoxa, poprawiono błędy związane z konfiguracją pptp/vpn/wi-fi, uaktualniono sterowniki do drukarek (epson/hp/lexmark),  poprawiono stabilność i wydajność systemu etc.

Obrazy ISO (ok. 1.6GB):
Mandriva 2011 RC2 i586 (md5sum: cac0b21f099edb314d6b22de49e8c1c8 )
Mandriva 2011 RC2 x86_64 (md5sum: b504d55ab92a5b55ed0926b23ff31287 )

Stabilne wydanie zapowiedziane jest na 29 sierpnia.

Mandriva 2011 RC2 is out!

Komentarze (5)
Zajawski
1 czwartek, 28 lipca 2011 13:39
Tomek
Cześć.

Czy RC2 ma dalej problem z modemami USB pod neostradę? To znaczy, czy dalej ich nie widzi?
Problem z instalacją na dysku twardym!
2 piątek, 29 lipca 2011 10:33
Jerzy
Mandriva 2011 RC2 x86_64 instaluje sie na VirtualBoxie w wersji 4.1 bardzo długo (około) 90 minut. Pożniej są problemy z jej nornamlnym funkcjonowaniem. Natomiast na dysku twardym w ogóle nie da sie jej zainstalować. Pojawiają się pasy na całym ekranie i koniec z instalacją. Bóg jeden wie dlaczego Mandriva RC1 instalowała się wszędzie a dwójka sprawia nielada problemy!
;)
3 sobota, 30 lipca 2011 20:15
Irek
Oj, czekam i czekam na nową Mandrivę !! ;) Zdecydowanie najprzyjaźniejsza ze wszystkich innych pozostałych dystrybucji linuxa.
Dwie sprawy
4 niedziela, 31 lipca 2011 08:47
DrakeMan
1. Kilka screenów poproszę ;)
2. Czy te LiveDVD ma LXDE?
Mandriva 2011 rc2 i Windows 7
5 wtorek, 02 sierpnia 2011 09:38
Jerzy
Sprawdziłem wszystkie płyty z Mandrivą rc2 w wersji 32 i 64 bit pod Windows 7 ale w innej firmie i w innym mieście! Tam okazało się że obie wersje można zainstalować bez jakichkolwiek przeszkód na dysku twardym. Nie próbowałem tego tylko na VirtualBoxie pod siódemką bo szkoda na to było czasu. Jest to oryginalny sposób na to, aby zmusić użytkowników zaintersowanych Linuxem to zakupu nowego oprogramowania Microsoftu a to Windows 7. Na razie pozostaję przy XP bo takie eksperymenty kosztują sporo czasu i wiele pieniędzy!!! Polecam to uwadze wszystkim zainteresowanym,

Dodaj swój komentarz

Imię:
Temat:
Komentarz (Mozesz używać HTML'a):

Pogawędki

Ostatnie wiadomości: 21 godziny, 55 minuty temu
  • komar : bedą 2 wersje alpha 3 bety i 2 rc
  • komar : pierwsza wersja alpha mandrivy 2012 juz w czerwcu
  • Dharman : Przekręt z domeną jest tutaj: «link» - problemy - z - akcjonariuszami - i - domenami.html
  • piotratorix : Najbardziej denerwujący jest fakt, iż dystrybucja zależy od losów firmy. Z jednej strony dobrze, bo wiadomo, że w biznesie więcej można, ale z drugiej ta huśtawka jest denerwująca.
  • komar : mandriva jeszcze w tym roku wyda wersje 2012 zaczyna sie robic idealnie
  • piotr2p : Ok :) dołączam się oczywiście, wysłałem już odpowiedź :)
  • piotratorix : piotr2p - wysłałem Ci info na maila, nie wiem czy dotarło? Dziś ruszamy więc fajnie jakbyś się przyłączył.
  • komar : mandriva na distrowatch idzie do góry,wolno bo wolno ale idzie to juz dobry znak
  • komar : Na distrowatch mandriva idzie do gory powinno byc dobrze
  • Stan8 : Coś mi się skopało na MDV2011 i wszystko otwiera mi w edytorze tekstu. Nie mogę nic uruchomić - nawet konsoli. Zostaje tylko tryb awaryjny. Może ktoś z Was wie jak to naprawić? Jak chcę uruchomić obojętnie jaki program to uruchamia mi skrypt startowy tego programu w edytorze. Proszę pomóżcie bo nie cieszy mnie perspektywa reinstalki systemu. (Teraz piszę z innego OS).
  • komar : jeszcze troche i bedziemy widziec mandrive 2012
  • komar : z calym szacunkiem koledzy ale Mandriva żyje i zanosi sie ze bedzie zyc jeszcze bardzo dlugo ponieważ pieniadze sie znalazly to suma ok 4mln euro
  • piotr2p : ...z całym szacunkiem dla twórców forka, ale bez bez poważnych źródeł finansowania, nic z tego nie będzie...
  • piotr2p : Mam sprzęt dobierany pod Linuksa i większość dystrybucji chodzi na nim super. Niestety Mageia do nich nie należy...
  • fikus31 : jeszcze tylu nie widziałem!!
  • fikus31 : ale zainteresowanie jest MDV no 573 gosci o 03:33
  • Norbi : Najpierw padła XtremeOS,teraz MDV - szkoda.
  • Pierrot : Po co teraz instalować Mandrivę jak ta właścwie umiera. Na liście popularności Distrowatch spadła już poza pierwszą 20. Wydaje mi się, żę tym razem już Mdv się nie podniesie. Trzeba się z tym pogodzić i przesiąść się na Mageie.
  • napcok : Repo na razie nie działa, postaram się je przywrócić jak najszybciej...
  • robert : Chodzi oczywiście o instalator oprogramowania,chciałem zainstalować tą 2011.
  • robert : Nie mogę wejść na Mdvextra 2011 i na te inne też zresztą nie.
  • Pierrot : No, ciekawe. Tym bardziej, że Semonkey to tylko przerośnięty Firefox.
  • Dharman : Seamonkey ostatnio pracuje mi lepiej niż Firefox czy Chome... Ciekawe.
  • napcok : już po sprawie :)
  • napcok : także mogą być chwilowe problemy :)

Tylko dla zarejestrowanych